Miről szól?

A Magyar Vízitúrázás Napja a Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség által indított egyedülálló KEZDEMÉNYEZÉS, amely célja a vízitúrázás népszerűsítése ingyenes túrák, nyílt napok és kedvezményes programok szervezésének ösztönzésével, CIVIL ÖSSZEFOGÁSSAL

2016-ban június 29 és július 25 között!!

A víz minden magyar ember életének része. Hazánk közel 900 felszíni vízfolyással rendelkezik, vízen több ezer kilométert evezhetünk, hajózhatunk, több tízezer kilométer partszakaszon van lehetőségünk megcsodálni a vizet, horgászni, fürdőzni vagy csak egyszerűen élvezni a természet szépségét. A hazai vízi kultúra évszázadokra nyúlik vissza, helyzetünk, vízisport sikereink világszinten is kiemelkedőek. A víz összeköti településeinket és összeköt minket egymással, szomszédos országokban élő embertársainkkal egyaránt.

MVN_logo_transp_nagySzámtalan mozgalomnak van napja, így szövetségünk a Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség úgy gondolja természetesnek, legyen az egyik legegészségesebb, legtermészetközelibb és legősibb magyar természetjárásnak is egy kiemelt napja!

Legyen minden évben Vízitúrázás Napja!

Felkérjük Magyarország minden vízparti települését, a sport és természetjáró szervezeteket, civil szervezeteket hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és ezen a jeles napon szervezzenek mindenki számára elérhető, ingyenes, „vízen túrázást” népszerűsítő programokat. Erőnkhöz mérten adjunk lehetőséget mindenkinek, főleg a gyermekeknek, fiataloknak arra, hogy kipróbálhassák a vízi túrázást, a vízi sportokat és megismerhessék vízi környezetünket…

Mindezek mellett nagy tisztelettel felkérjük Magyarország Kormányát, hogy támogassák ezt az országos és egyedülálló kezdeményezést!

2015-ben már több mint 30 helyszín csatlakozott a vízitúrázás “ünnepnapjához”, célunk azt, hogy idén ezt a számot megduplázzuk!

DSCN0615 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Szigetköz 101